Frø og frøkapsler er til dig, der nyder at se planter spire

Vi har en masse forskellige frø som du let kan sætte i din urtehave eller en urtepotte. Hold dig ikke tilbage med dine grønne fingre. Hjemmedyrket grøntsager, salat og krydderurter smager bare meget bedre, når det er frisk og ny plukket.

SeedCell frøkapsler er med krydderier, grøntsager og salat

Nyder du at se blomster og grøntsager spire op, så er det nemt med SeedCell. Inde i hver lille dråbeformet kapsel ligger frøene klar. Du skal bare plante en kapsel i god så- og priklejord, gennemvæde kapslen og jord. Du kan følge din plantes udvikling og vente på at de første små spirer bryder frem. SeedCell udvælger kun de bedste frø til hver kapsel for at sikre en sund vækst. Selve kapslen er bionedbrydelig og derved tilfører den til næring til dine små spirer.
Vi har SeedCell kapsler til krydderhaven med bla. chili, cayennepeber, jalapeños, persille, koriander, basilikum.
Vi har også pizza topping blandede urter tomat "moneymaker", basilikum, peberfrugt og rucola.
Til drivhuset eller terrassen har vi frøkapsler med bla. agurk "Marketmore", squash/zucchini/courgette, cherrytomat, tomat "Moneymaker", Sunrise yellow tomat og bøftomat, buttersnut squash, rucola.
Til urtehaven har vi frøkapsler med bla. persille, squash, rucola, hovedsalat, blandet grøntsager zucchini, butternut squash, græskar og broccoli.

Med SeedCell frøkapsler kan man se blomsterne gro

Det er en nydelse at se blomsterne vokse op, til prydhaven eller vild med vilje have, har vi bla. solsikke blomsterfrø. Frøene giver en nem og spændende haveoplevelse med fantastiske resultater. Frøkapslen gør det nem at plante blomster, grøntsager og urter. Kapslen består af bionedbrydelig genbrugspap, der naturlig bliver nedbrudt i jorden. Kapslen beskytter frøene i spirringsperioden mod vind/dyr og indeholder den nødvendige gødning til en god vækst. Frøene har 2 års holdbarhed. Så nemt er det: Fyld en potte med jord. Vand jorden godt. Stik en kapsel halvt i jorden. Sørg for at jorden er fugtig under spirring. Se planten gro.

Forspiring er, når frø sås i små potter eller bakker

Frø de spirer og vokser til en passende størrelse. Derefter udplantes de på voksestedet, hvor de bliver indtil høst. Nogle vælger af pladshensyn at ompotte flere gange i forløbet, men det er ikke nødvendigt for planterne.
Hvis man sår på friland, risikerer man, at fugle og andre dyr tager frøene, eller at temperatur eller vandingsforhold gør, at spiringen ikke lykkes. Når man sår i små potter og sørger for lys, tilpas varme og jordfugtighed, spirer frøene ensartet. Det, at potterne kan flyttes, gør det nemmere at skabe optimalt miljø.
Flere grøntsager, f.eks. salat, løg, porrer, spinat og ærter kan sås indendørs allerede i februar.
Frøene spirer villigt og planterne udvikles hurtigt og kraftigt, hvis man benytter kunstigt lys. Ved brug af LED-pærer er udgiften til strøm meget beskeden.
Salat, løg, ærter, spinat og flere andre grøntsager kan udplantes i overdækkede højbede, så snart faren for kraftig nattefrost er overstået. Ved let nattefrost kan temperaturen hæves et par grader i bedet, hvis man benytter stearinlys om natten. Det betyder, at man kan have salat allerede i slutningen af marts måned.
Når faren for nattefrost er overstået, kan man forspire sine planter udendørs i drivhuset.
Så har man konstant nye små planter parat, så snart der er ledig plads i højbedene. Mange sår salat og ærter med 14 dages mellemrum til helt hen i august. Når man forspirer og udnytter pladsen optimalt, er det muligt at få næsten dobbelt så mange hold grøntsager hver sæson.