Få flere fugle i haven

Det er skønt at have masser af fugleliv i haven. Fugle er underholdende at betragte, når de søger efter mad og pudser sig. De spiser også mange uønskede insekter. Hvis du er rigtig heldig, kan du også få dem til at bygge redde og få fugleunger på din matrikel. 

Måske har du allerede et foderbræt og andre installationer i haven, som skal trække fugle til. Men har du også sørget for frisk vand til de små fjerkræ? Det giver en dyb og naturlig ro at se en fugl pjaske vand på sine vinger og drikke af et fuglebad. Når én fugl har fundet dit fuglebad, vil der hurtigt komme mange flere til. Det er en sikker måde at tiltrække flere fugle til din have.

Hvor skal jeg placere mit fuglebad?

Når du skal vælge, hvor i haven, dit fuglebad skal stå, så vælg en placering, der ikke er alt for åben og ubeskyttet. De små fugle i haven skal have mulighed for hurtigt at krybe i skjul under en hæk eller busk. Hvis der er mulighed for at søge dækning lige i nærheden af fuglebadet, vil endnu flere fugle komme til at bruge det.

Derfor har vi samlet et udvalg af utroligt skønne fuglebade til ære for fuglene i din have.

Dekorative fuglebade

Fuglebade er både praktiske og vigtige for fuglene, så de kan få nok vand. Derudover er et fuglebad en meget dekorativ installation til din have, som du kan vælge i lige den stil, der passer ind hos dig.

Her på siden kan du blandt andet finde:

  • Fuglebad i terrazzo
  • Fuglebad i beton
  • Fuglebad i metal – fx støbejern
  • Fuglebad i terrakotta keramik

Der er både runde, firkantede og fuglebade i organiske former. Fuglebade er altså både dekorative og funktionelle at have i haven. Stilen afgør du. Du kan både vælge et fuglebad på fod eller et uden. Det er helt op til dig og din smag, hvad du foretrækker. Det gør ingen forskel for fuglene. Læg evt. en håndstor sten i fuglebadet, som fuglene kan lande på.

Fuglebade – også vigtigt om vinteren

Rigtig mange haveejere sørger meget betænksomt for at fodre havens fugle om vinteren. De hænger fedtkugler og lægger frø i deres dertil indrettede fuglehuse til de små vingeklædte venner, så de kan modstå vinteren og får nok mad. De fleste glemmer dog, at fuglene også har brug for frisk vand. Det har de hele året.

Når der ligger sne, kan de få stillet deres behov for væske ved at spise sne. Men når jord og vand er frosset til, kan fuglene har meget svært ved at få vand nok hver dag.

Derfor er et fuglebad mindst lige så nyttigt og måske endda vigtigere for fuglene, der bruger det, om vinteren. Du kan evt. tilsætte et par dråber madolie til vandet – fx majsolie. På den måde kan vandet holde sig frostfrit i længere tid.

Hos Bolig og Haven har vi mange andre spændende produkter, der kan trække fugle til din have såsom redekasser og foderbræt.