Nyttige og slidstærke fejekoste & gadekoste

Er du på udkig efter en effektiv børste til at holde dine udendørs arealer rene? Så er du landet det helt rette sted. Herunder har vi samlet en række af vores bedste råd, så du er sikret at komme afsted med den helt rigtige børste, der matcher dine behov, samt det formål du skal bruge kosten til.

I vores webshop kan du finde gadekoste og fejekoste til udendørs brug. De er alle forskellige i forhold til udformning. Vi har både koste med naturhår og med nylonhår, koste med lige skaft og med ergonomisk skaft samt koste med børstehoveder forskellige bredder. Så der er helt sikkert også en gadekost eller fejekost, der passer til det formål og den kvalitet, du er ude efter.

Hvorfor skal jeg bruge en gadekost?

En gadekost med stive børster et ganske enkelt uundværlig, hvis du har udendørs arealer, der skal fejes. En gadekost er nemlig udstyret med hårde børster lavet af enten naturhår eller nylon som regel. Børsterne er påsat i omvendte buketter og er meget slidstærke.

De stive børster på kosten gør det let at feje underlag som fliser med revner, ujævn asfalt og træterrasser. Børsterne på en gadekost er stive og samtidig fleksible. Når du fejer, sørger børsterne altså for, at revner og små ujævnheder også bliver fejet for støv, blade og andet snavs.

En gadekost har desuden et langt skaft, som giver dig en sund, oprejst arbejdsstilling.

Hvilken gadekost skal jeg vælge?

Sørg for at vælge en robust udendørs kost. Der findes intet værre end en kost med løst hoved, knækket og ustabilt skaft eller alt for slidte børster. En gadekost er et af de redskaber, der bruges oftest, fordi meget affald – såsom visne blade og støv – er luftbåren. Det slider naturligvis på kosten, og du har således glæde af kosten i længere tid ved at investere i en gadekost af god kvalitet.

Børstehår

Dernæst afhænger udformningen af din fremtidige kost af, hvad du primært skal bruge den til. En gadekost med naturhår er eksempelvis skånsom mod terrassebrædder, hvor nylonbørster især er egnede til fliser, hvor der hænger jord fast på fliserne. Med nylonbørsterne er det en leg at skrubbe jord af fliserne. Og det er endda helt uden, at du behøver at skulle ned på knæ. Børsterne tåler også vand, så du har mulighed for at opløse skidtet, før du skrubber det af.

Bredde og længde

Hvilken længde og bredde, du skal vælge, afhænger af hvor stort et område, du skal feje, og om arealet har små kroge, hvor en mindre børste kun vil kunne komme ind. En bred flisegang er fx nemmest og hurtigst at feje med en bred gadekost.

Ergonomi

Med en ergonomisk gadekost får du den optimale arbejdsstilling, der skåner din ryg og gør arbejdet med at feje både hurtigere og nemmere. Søger du en ergonomisk gadekost, kan vi varmt anbefale den, der indgår i vores 8-sæt af uundværlige haveredskaber.

Fandt du ikke det, du søgte? Måske er du nærmere på udkig efter en værkstedskost med naturhår, en halmkost og børnekost. Se hele vores udvalg af koste.