Få fugleunger i haven med en redekasse

Hvis du nyder den skønne lyd af fuglenes kvidderen i morgentimerne, og du drømmer om endnu flere fugle i haven, så kunne en redekasse være vejen frem for dig. En redekasse er en hyggelig måde at tiltrække flere fugle til haven ved at give dem de optimale levevis – evt. sammen med et fuglebad med frisk vand og et fuglefoderhus.

På den måde har du også mulighed for at nyde synet af små dunede fugleunger, når de udklækkes i din have. Det kræver et sikkert sted at udruge og beskytte de små sarte æg fra naturens rovdyr.

Her på siden vil du finde mange forskellige, flotte redekasser, som både varierer i farve, størrelse, stil, form og hulstørrelse. De elegante og søde redekasser kan samtidig fungere som et fint indretningselement i din have. Hulstørrelsen er ret afgørende for, hvilket fuglehus du skal vælge. Læse mere herunder.

Vælg den rette redekasse

Enhver redekasse kan tiltrække en eller anden form for fugle. Der er bare forskel på, hvad havens forskellige fugle foretrækker. Små fugle som blåmejser og skovspurve foretrækker helt små huller på 28-32 mm, mens en gærdesmutte godt kan lide halvt åbne fuglehuse. Større huller på omkring 34 mm vil tiltrække gråspurve, rødstjerte og spætmejser.

Så uanset hvilken redekasse du vælger, er der stor sandsynlighed for, at du får fugleunger i haven.

Slutteligt har redekasserne også forskellige designs, så du også kan vælge en, der passer ind, hvis du ønsker en bestemt stil i din have. Det kan være, du er vild med retrolooket, det rå og naturlige look eller et elegant designlook. Uanset hvilken slags fuglehus du søger, vil du kunne finde et, der matcher dine krav og behov her på siden.

Hvor skal redekassen hænge?

Hjælp fuglene i din have bedst muligt til at få lyst til at bruge redekassen ved at placere den et sikkert sted. Det bør fx placeret et sted, hvor katte ikke har mulighed for at komme til den.

Redekassen bør heller ikke hvile på en gren. Den skal være sikkert og solidt fastgjort. Desuden giver grenen både skader, ugler og katte et sted at sidde, hvorfra de kan stikke snuden eller næbet ind i redekassen med unger eller æg.

Optimalt set bør indgangshullet pege mod nordøst for, at der kan blive den perfekt temperatur inde i reden. Du kan også gøre kassen endnu mere attraktiv ved at lægge et lille lag mos i bunden af redekassen.

Husk at hænge redekassen, så du har mulighed for at tømme og rengøre redekassen, når fugleungerne har forladt den for indeværende sæson. Ellers risikerer der at blive pladsmangel og parasitter, når næste kuld flytter ind.

En redekasse kan gøre gavn hele året. Hvis du gerne vil have fugleunger i den, er det dog en god idé at sætte den op i haven allerede i februar, når fuglene begynder at gøre klar til ynglesæsonen.

Bestil din redekasse før kl. 12.00 på en hverdag og få leveret på næste hverdag.