Skærebrætter er nødvendige i ethvert køkken. Derfor kan du her på siden finde smukke og unikke skærebrætter i forskellige størrelser. Du kan benytte skærebrættet som en del af indretningen i dit hjem. Vores udvalg af skærebrætter i træ rummer både firkantede og runde skærebrætter i forskellige træsorter såsom akacietræ og bøgetræ. Skærebrætterne hos Bolig og Haven kommer fra flere kendte brands som bl.a. Nicolas Vahé, ByLiving Copenhagen og Cozze.

Køb et solidt skærebræt i træ til dit køkken

Et godt træ-skærebræt er et absolut must i køkkenet, når der skal tilberedes en lækker middag. Der er stort set altid noget, der skal skæres eller hakkes. Du bruger skærebrætter til at skære både frugter, grønsager, brød og kød. Derfor anbefaler vi også, at du har flere forskellige skærebrætter i dit køkken.

Skærebrætterne her på siden varierer fra 30 cm til 75 cm, så der er et skærebræt til ethvert behov.

Vi har blandt andre et skærebræt, som er speciallavet til at skære kød på. Skærebrætter til kød er som regel karakteriseret ved, at de har en præget rende langs kanten. Her kan kødsaft flyde ned i forbindelse med, at du udskærer en saftig steg på brættet. Derudover er det også en god idé at have et separat skærebræt til grønsager, frugt og brød.

Til grønsager og frugt kan du fx vælge et rundt skærebræt. Det runde skærebræt er også rigtig godt til pizza, tapasanretning og servering af andre småsnacks. Når du skærer grønsager til fx aftensmad eller frokost, kan du vælge at lade dem ligge på skærebrættet, når du sætter det ind på spisebordet. Så sparer du samtidig opvasken af den skål, der skulle have været grøntsager i.

Når du ikke bruger dit skærebræt, kan du bruge det som indretningselement i køkkenet eller spisestuen. Et rustikt skærebræt ser eksempelvis flot ud at hænge på en krog på væggen, når det ikke er i brug.

Vedligehold dit skærebræt i træ

Skærebrætter er altid lavet i slidstærkt træ, som tåler at blive vasket – i hånden – og som holder i mange år, selvom du skærer på det hver dag. Der er alligevel flere ting, du kan gøre, hvis du vil have glæde af dit skærebræt så lang tid som muligt.

Hvis dit skærebræt begynder at se for ridset og tørt ud, kan du pudse det forsigtigt med meget fint sandpapir. Derefter følger du nedenstående vejledning til at få dit træskærebræt til at se smukt og nærmest nyt ud igen:

  1. Gnid dit skærebræt ind i en naturolie – dvs. en spiselig madolie – som eksempelvis olivenolie, majsolie eller rapsolie.
  2. Lad olien suge ind i skærebrættet i nogle minutter.
  3. Tør den overskydende olie af med køkkenrulle eller andet fedtsugende papir

Når du mætter træet med olie, forebygger du samtidig, at skærebrættet får pletter og små revner med tiden.

Skærebrætterne må ikke komme i opvaskeren, men skal derimod vaskes med sæbe og svamp eller børste.

Har du spørgsmål til nogle af vores produkter på webshoppen? Så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon eller mail. Husk, at vi tilbyder dag-til-dag-levering på hverdage, når du bestiller før kl. 12.00.

God fornøjelse med at finde dit nye skærebræt.